EIGEN WEG DE DRIJFVEREN VANUIT MIJN ZIEL

Mijn achtergrond motivatie, inspiratie en drijfveren vanuit mijn ziel

In mijn leven bleef ik me vragen stellen over de liefde. Ik kwam erachter dat vrijheid daar veel mee te maken had en mijn ziel op die frequentie resoneert. Ik vond mijn eigen antwoorden doordat ik mezelf de vraag bleef stellen; wat is werkelijk houden van, werkelijk helpen en liefhebben? En klopt dat met wat ik om mij heen zie? Hoe ga ik daar mee om. Ik vond deze antwoorden doordat ik zo trouw mogelijk bleef aan mijn impulsen en intuïtie, dus ook door veel vallen en opstaan.

Ik ontdekte op deze manier mijn waarlijke wortels en creatieve kracht. Zo leerde ik, dat onze hoge waardering voor de onvoorwaardelijke liefde van het moederschap ook schaduwzijden kent. Dat liefde voor de ander en liefde voor jezelf onlosmakelijk zijn, en dat daar gezonde voorwaarden en grenzen belangrijk in zijn. Dit is fundamenteel en bepalen de richting in welke relatie ook. (zelf)respect, (zelf)vertrouwen, kwetsbaar durven zijn, het in gelijkwaardigheid delen van kennis en goede afspraken maken zijn nodig, wil je de liefde kunnen blijven dienen. Het steeds opnieuw bepalen van die grenzen en het verkennen van het leven maakt dat het leven één groot avontuur is. Doordat inzicht leerde ik ook het essentiële onderscheid tussen vrouwelijkheid en de kracht van de vrouw. En moederlijkheid en de kracht van de moeder in iedere vrouw. De vrouw in mij pleit voor onafhankelijkheid,

gezonde grenzen stellen, voorwaarden scheppen, creëren in vrijheid, uiten van creativiteit en alchemie.De moeder in mij blijft zich richten op onvoorwaardelijke liefde.

Een belangrijke ontdekking voor mij was de balans tussen onze natuurlijke (dierlijke) behoeften, onze menselijke drijfveren(animale as) en de eigen, individuele, spirituele essentie (spirituele as). Verstoring van die balans kunnen we alleen voelen in ons eigen lichaam en in ons eigen hart. Door vanuit dankbaarheid in verbinding te gaan komen we in contact met onze ziel.

Zo heeft iedereen recht op zijn eigen pijn of verdriet , door juist die te omarmen kom je bij je oorsprong(spirituele essentie) en breek je door naar je eigen kracht en komt er bewustzijn.

Hardnekkige, soms ook pijnlijke ego structuren en patronen worden hier door inzichtelijk en komen vrij als ze niet meer dienen. Dan kan de creatieve helende energie vrijelijk gaan stromen. Zo kunnen we in schoonheid opengaan en gaan bloeien. Vanuit deze inzichten werk ik zowel in mijn praktijk als in mijn atelier, in mijn trainingen en op de werkvloer in de zorg.

TUSSENRUIMTE

Ik snap niks van woorden
alleen van de stiltes ertussen.

Deze, vol van zwarte leegtes of in ieder geval heel donker
deze, versta ik.

In het rijk van de stilte
is alles aanwezig dat op zich doet wachten, wat zich op het juiste moment aandient.

Daar, waar vanuit de diepte,
een melodie geschreven wordt,
die langs mijn zielenroerselen vibreren,
daar is het
waar waarachtige klanken gecomponeerd worden.
Geraakt;
voor heel even maar,
wat genoeg is voor de voeding van vandaag.
Dat is eenvoudige gelukzaligheid in
verblijvende stilte.
Het is onderweg dat de woorden vorm krijgen
op z’n plek
in
ruimte
Vallen.
Juist in de beweging, is waar ’t in stilte samenvalt.
Alsof mijn stappen de snaren van ’t leven aanslaan.
Ik snap niks van woorden
alleen de ruimte ertussen versta ik.

2013 Annemarie van Venrooij